Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Συνέδριο: Προστασία και Προσβολή του Ιδιωτικού Βίου


Η Επιστημονική Ένωση Δικηγόρων "e-ΘΕΜΙΣ" και η συντακτική ομάδα του indubio.gr διοργανώνουν νομικό συνέδριο με θέμα "Το διαδίκτυο ως χώρος δημιουργίας, ελευθερίας και ασυδοσίας: Προστασία και Προσβολή του Ιδιωτικού Βίου", στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2010, στην πόλη της Αράχωβας.

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Anemolia (1,5 χλμ της διαδρομής Αράχωβα - Δελφοί), με χρονικό σημείο έναρξης το απόγευμα της Παρασκευής και χρονικό σημείο λήξης το απόγευμα του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τιμηθεί ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής και Αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κος Ιωάννης Καράκωστας για τη πολύχρονη προσφορά του, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κος Δημήτρης Παξινός.


Πρόγραμμα συνεδρίου:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/3/10

18:00-19:00 Προσέλευση συνέδρων -Εγγραφές

19:00 – 19:20 Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί

19:20 – 21:00 Απογευματινή Συνεδρίαση

Προεδρία: Ιωάννης Γιαννίδης, Αν. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών.

Α’ Ενότητά: Κίνδυνοι από τη χρήση του διαδικτύου στη καθημερινότητα του ατόμου.

1. Ιωάννης Καράκωστας, Καθηγητής Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: «Διαδικτυακά ΜΜΕ και προστασία της προσωπικότητάς».
2. Ηλίας Θεοδωράτος, Νομικός Σύμβουλος Α.Δ.Α.Ε: «Αρμοδιότητές της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».
3. Ευάγγελος Ζερβέας, Δικηγόρος, Συνήγορος του Καταναλωτή: «Προστασία των πολιτών στις εξ’ αποστάσεως καταναλωτικές συναλλαγές».

21:00 Δεξίωση



ΣΑΒΒΑΤΟ 06/3/10

09:15 -10:00 Προσέλευση συνέδρων - Εγγραφές

10:00 – 14:00 Πρωινή Συνεδρίαση

Προεδρία: Γεώργιος Δελλής, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών.

Β’ Ενότητά: Διερεύνηση, δίωξη και απόδειξη του εγκλήματος στο διαδίκτυο.

1. Μάνος Σφακιανάκης, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,: «Σύγχρονες μορφές προσβολής της προσωπικότητας στο διαδίκτυο».
2. Νόπη Τιντζογλίδου, Δικηγόρος, Επικεφαλής τομέα νομικών θεμάτων συνδρομητών και προσωπικών δεδομένων της Cosmote: «Ο εγγυητικός ρόλος των Παρόχων στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών».
3. Τσιγκρής Άγγελος, Δικηγόρος, Καθηγητής εγκληματολογίας στις Σχολές Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας: «Διαδίκτυο-Νέες τεχνολογίες-Εγκληματικότητά».
4. Φίλιππος Κοφτέρης, Υπαστυνόμος Α’, Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, MSC Forensic Computing and CyberCrime Investigation: «Το διαδίκτυο ως χώρος διάπραξης εγκλημάτων και η εγκληματολογική ανάλυση Υπολογιστικών Συστημάτων με σκοπό την εξιχνίασή τους».

12:00- 12:20 Διάλειμμα

12:20 – 14:00 Γ’ Ενότητά: Νέες τεχνολογίες στο διαδίκτυο και ζητήματα προστασίας του ιδιωτικού βίου.

1. Βασίλης Κονδύλης, Νομικός Σύμβουλος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.): «Διαδίκτυο και Ε.Ε.Τ.Τ.»
2. Ζωή Καρδασιάδου, Δ.Ν. Δικηγόρος, Τμήμα Ελεγκτών, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.): «Υπηρεσίες εικονικής περιήγησης στους δρόμους Ελληνικών πόλεων και προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
3. Μιχαήλ Καρακώστας, Νομικός Σύμβουλος Wind Ελλάς: «Η διείσδυση του δικαίου στη Κοινωνία της Πληροφορίας».
4. Ευαγγελία Βαγενά, Δικηγόρος, DEA Droit et Informatique, Επιστημονική Συνεργάτης Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.): «Ρ2Ρ: το κουτί της Πανδώρας για την πνευματική ιδιοκτησία στο διαδίκτυο».

14:00 – 15:00 Διάλειμμα

15:00 – 17:30 Απογευματινή συνεδρίαση

Προεδρία: Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Δ’ Ενότητά : Προσβολές και νόμιμοι περιορισμοί του δικαιώματος σεβασμού του ιδιωτικού βίου.

1. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών: «Αστική ευθύνη από προσβολές της ιδιωτικής σφαίρας στο διαδίκτυο».
2. Λίλιαν Μήτρου, Επικ. Καθηγήτρια Παν. Αιγαίου – Δικηγόρος: «Η ιδιωτικότητά στο Web 2.0».
3. Νίκος Μαρκόπουλος, Εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2006/24/ΕΚ : «Η διατήρηση και η επεξεργασία δεδομένων επικοινωνίας στο διαδίκτυο σύμφωνα με την Οδηγία 2006/24/ΕΚ».
4. Γρηγόρης Τσόλιας, Δικηγόρος, ΜΔ Ποινικών Επιστημών, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2006/24/ΕΚ: «Διαδίκτυο: Από τον «Μεγάλο Αδελφό» σε «Έναν καινούργιο θαυμαστό κόσμο».

16:30 – 17:00 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

17:00 – 17: 30 Συμπεράσματα – Λήξη εργασιών


Επίσημος προσκεκλημένος στο συνέδριο:
Γεώργιος Σανιδάς, τ.Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τοποθετηθεί με σχετική παρέμβαση:
Άσπα Λαπιώτη, Δικηγόρος, υπ.Διδ.Νομικής Σχολής Αθηνών.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 θα τιμηθεί ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κος Ιωάννης Καράκωστας για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δη στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κος Δημήτριος Παξινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου